Вижте какво сподели водещата на "Събуди се" пред Edna.bg

Каним ви зад кадър на специалното събитие на Edna.bg „Напиши ми Edna…история“, посветено на жените в журналистиката, като ви срещнем отблизо с всяка една от участничките в него. Започваме с очарователната Анна-Мария Конова – репортер, водещ и автор на материали на социални и здравни теми. Прочетете в следващите редове какво разказа тя ексклузивно пред Edna.bg за и се потопете в атмосферата на събитието с кадрите от видеото по-горе!

„Оказа се по-вълнуващо, отколкото си мислех, че ще е“, споделя Анна-Мария Конова минути след събитието на Edna.bg „Напиши ми Edna…история“.

„Думите са нашата сила да изразяваме себе си, а това ни дава свобода. Дори и да не се замисляме, наистина да изразяваме това, което мислим, е най-висшата свобода, която може да имаме.“

Встрани от работата си на репортер и водещ, Анна-Мария Конова включва писането в личното си време, когато пътува. „В телефона си записвам по няколко думи от мястото – нещо, което ме е впечатлило, и ми се ще по-рано да бях започнала да го правя, за да има къде да събирам всички тези спомени и впечатления от местата, които съм посетила.“

Като човек, който признава, че при завършването на училище не е знаела с какво иска да се занимава, тя би казала на младите момичета, които искат да се занимават с тази професия, че журналистиката отнема много време, много дисциплина и да обичаш това, което правиш: „защото иначе няма как да се получат нещата“.

Като пишещи жени с любов към езика няма как да не попитаме Анна-Мария Конова коя е любимата ѝ дума на български. „Обич“, без колебания признава водещата, „и не пропускам нито един момент да кажа на моето семейство и моите приятели, че ги обичам. Много държа да го знаят.“

„Не забравяйте да казвате на хората, които обичате, че държите на тях“, завършва с усмивка Анна-Мария Конова за читателите на Edna.bg.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.