Обвиняемите са 48-годишни

Криминалисти от Областната дирекция на МВР в Шумен разкриха две оранжерии за отглеждане на наркотични вещества, съобщиха от пресцентъра на дирекцията.

Работата по случая започнала след информация, че мъж от града отглежда канабисови растения. Полицаите претърсили частен имот във вилна зона край Шумен. В двора открили две изградени оранжерии с монтирани климатици и оборудване. В едната са намерени 71 саксии с растения с канабис, а в другата - 196 саксии със засадени растения в различен стадий на растеж.

Жена е с отнета книжка след положителен полеви тест за наркотици

Извършено е претърсване в имота. В едно от помещенията са намерени и иззети 282 полуизсъхнали стръка канабис и около 850 г суха тревиста маса под формата на глави, която при направения полеви наркотест реагирала на канабис. Иззети са още 241 корена разсад от растението канабис с различна височина – между 20 и 50 см, и оборудване за отглеждане и сушене на растенията.

В ареста е задържан 48-годишен мъж от Шумен. При претърсване в жилище в града, обитаван от неговата 48-годишна приятелка, са намерени около 300 г канабис. Жената също е задържана. Работата по досъдебното производство продължава под ръководството на прокурор от Окръжната прокуратура в Шумен.

От пресцентъра на Апелативна прокуратура във Варна уточниха, че мъжът и жената са обвинени за две престъпления, като той е привлечен в качеството му на извършител, а тя – на помагач. Двамата не са известни на органите на реда и не са осъждани до момента.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: Садет Кърова, БТА