Ще бъде използвана различна технология

Новата работна седмица започва на фона на ремонт в центъра на София. До 15 септември бул. „Цар Освободител” между ул. „15 ноември” и бул. „Васил Левски” ще бъде затворен заради пренареждане на жълтите павета.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Фирмата изпълнител е „Трейс Груп”. Именно тя реди историческия паваж миналата година. Дни след ремонта тогава обаче се появиха дефекти. Сега ще бъде използвана различна технология.

РЕМОНТ НА РЕМОНТА: Започва пренареждането на жълтите павета

От общината са категорични - за пренареждането на паветата няма да платят и стотинка, тъй като разходите ще са за сметка на „Трейс Груп”.

 „Паветата ще бъдат премахнати, подредени, сортирани. След като се вземат проби от земната основа, ще бъдат пренаредени. Паветата са с различни размери и затова с помощта на калъпи ще бъдат сортирани, така че на всеки един ред да се сложат сравнително еднакви. Със заповед на кмета на Столична община беше сформирана работна група от професори и строители, за да се обяснят защо се стигна до проблема”, обясни  в ефира на „Здравей, България” зам.-кметът на София Ангел Джоргов.

Новините на NOVA - в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.