Хората се оплакват от непрестанен шум, замърсяване и риск от инциденти

Непрестанен шум, замърсяване и риск от инциденти. Сигнал до NOVA подадоха жители на Червен бряг, които излизат на протест срещу трафика на камиони по улиците на града. Предстои по-късно днес да блокират и движението. Причината е ремонт на пътен участък в района на Ботевград и Мездра, заради който трафикът на камионите е пренасочен и според хората минава изцяло през Червен бряг, а не по обходния маршрут.

Шум, натоварен трафик и замърсяване от километричните колони от тирове в Кардам

Потърпевшите са изчислили, че по улиците им минават средно по 2,6 камиона в минута. Трафикът минава покрай детска градина, спортна зала, училище и домовете им. Шумът, трясъкът и през нощта и замърсяването, по думите им, са непоносими. Пътят е третокласен с ограничение на скоростта до 50 километра в час.

„Заради ремонта на пътя Ботевград - Мездра със заповед на АПИ е регламентиран обходен маршрут Крапчане - Бяла Слатина – Кнежа -  град Искър - Горни и Долни Дъбник.  Никой обаче не го спазва, защото АПИ не е организирала изпълнението на собствената си заповед. А именно, да постави ограничителни знаци. В резултат на това всички камиони се движат по по-краткия маршрут, който преминава през града ни”. Това обясни в ефира на „Здравей, България” един от жителите на Червен бряг Петър Петров.

Повече гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.