Днес продължава разчистването на щетите и оценка на нарушенията по имотите

Съборени покриви и комини на къщи, паднали дървета, населени места без ток. Такова е състоянието в три села в община Опан, Старозагорско. Щетите са нанесени след силна буря през вчерашния късен следобед и тази нощ. Днес продължава разчистването на щетите и оценка на нарушенията по имотите. По официална информация няма пострадали хора, но има скъсани електропроводи и поражения върху имотите на хората.

Видео от "Моята новина", Виктория 

"Честно казано и аз не мога да кажа какво беше, беше страшно. Отвратително страшно. Аз бях на северната тераса. Просто всичко летеше…цялата къща се тресеше", разказа Гинка от с. Княжевско.  

Мощна лятна буря удари половин България (ОБЗОР)

В село Кравино все още няма електричество. Има къщи без покриви, паднали комини, дървета. Покривът на една от къщите е отнесен от вятъра.  „Неописуемо е, никой не знае как стана. Започна с дъжд, бяла мъгла, изведнъж започнаха да падат тухли”, разказа потърпевша. Според кмета на селото, щети има във всеки имот.

"За мене беше като торнадо. От ляво и от дясно духаше. Хвърчаха керемиди, ламарини. Всички хора бяха прибрани по къщите си. Беше една мъгла", каза Павлина Мирчева. 

Кметът на община Опан каза: „Важното е, че нямаме жертви. Има материални щети, ще помогнем”. Според кмета на Кравино стихията е била страшна и с много поражения. Бурята събаря десетки дървета и стълбове на Енергото. Нанесени са поражения и върху земеделска продукция.

Бурята събаря десетки дървета и стълбове на енергото. Нанесени са поражения и върху земеделска продукция

Новините на NOVA - в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.