Временно е спряно движението на влаковете в участъка

Временно е спряно движението на влакове между гарите Величково и Юнак. Причината е, че вагон на товарна композиция е дерайлирал от релсите, съобщиха от Българските държавни железници (БДЖ), цитирани от БТА.

Макар в този участък да няма натоварено пътническо движение, се отклонява движението на няколко пътнически влака. Пътническият влак 30154 Варна - Карнобат се движи по следния маршрут: Варна – Синдел – Шумен – Комунари - Карнобат. В участъка Синдел - Комунари пътниците се превозват с автобус, след което продължават по маршрута си с влак до гара Карнобат.

Скоростта на влаковете ще намалява временно заради жегите

Пътническият влак 30155 Карнобат - Варна се движи по маршрут: Карнобат – Комунари – Шумен. В гара Шумен влакът се обединява с ПВ 20167 до гара Варна и се движи по трасето му. В участъка Комунари – Синдел, пътниците се превозват с автобус.

Товарният влак БВ 8632 Варна – Пловдив се движи по следния маршрут: Варна – Синдел – Шумен – Комунари – и продължава по маршрута си . В участъка Синдел - Комунари пътниците се превозват с автобус.

Товарният влак БВ 8651 София - Варна ще се движи по маршрут: Комунари – Шумен – Синдел и след това по маршрута си да гара Варна . В участъка Синдел - Комунари пътниците ще бъдат превозени с автобус.

След огледа на място вагонът ще бъде повдигнат, уточниха от БДЖ.

Източник: БТА, Рени Никифорова