Темата дали американското правителство разполага с техни останки също бе засегната

Не само дали има извънземни, а дали американското правителство разполага с техни останки. Това обсъждаха в конгреса във Вашингтон. Темата с извънземните винаги предизвиква голям интерес. Този път я обсъждаше една от т.нар. "подкомисии", което не е най-високото ниво на обсъждане. Въпреки това стотици медии бяха там, за да чуят какво ще кажат свидетелите. Те по-скоро задаваха въпроси, отколкото изнасяха нова информация. И поискаха да спре практиката който пита за извънземни, да бъде осмиван или квалифициран като лунатик.

Райън Грейвс, пенсиониран военен пилот споделя, че са се виждали предимно тъмни лъчи или черни кубове в светли сфери. Това казаха и тримата, дали показания пред Конгреса на Съединените щати. Те не говорят за НЛО, а за НАЯ - неидентифицирани аномални явления.

Според Дейвид Фрейвър, пенсиониран военен, те представляват опасност. "Говорим за неща, които могат да отидат в Космоса и после да се спуснат за секунди, да направят каквото искат, а ние не можем да им попречим по никакъв начин", заяви той.

На изслушването бяха показани кадри, които правителството разпространи по-рано. Това са обекти, които сме свикнали да наричаме НЛО. Тримата пенсионирани военни - двама пилоти от флота и един разузнавач, описаха мистериозни неща. "Те стояха напълно неподвижни в ураган от четвърта степен. Същите след това ускоряваха до свръхзвукова скорост много бързо и хаотично. Нямам обяснение", казва още Грейвс.

Пилоти от ВМС: НЛО са в нашето въздушно пространство

После тримата започнаха да говорят за неща, които са чули. Тогава нещата отидоха и по-далеч, макар и без доказателства за казаното. Изслушването беше достатъчно за обвинения от някои конгресмени към правителството, че прикрива истината. Други, като самите изслушвани, призоваха за по-открити процедури за обявяване, ако някой види нещо.

На изслушването не бяха показани записи или други доказателства, които не са виждани преди. Но тримата свидетели поискаха да има промени поне в едно направление. Да не бъдат очерняни пилотите и други военнослужещи, които се опитват да получат повече отговори за неща, които са видели или чули. Това е нещо, което много от депутатите също искат. И у двете партии се наблюдава интерес да бъдат притиснати военните и тайните служби за повече информация и достъп за необяснените явления.

 

Дискусията получи световен отзвук. Според директора на обсерваторията в Рожен живот извън Земята, най-вероятно, има. „И много скоро, според мен, в рамките на година или две, ще има доказателства за това, че съществува, но тук става дума за микроорганизми, вируси, бактерии“, заяви д-р Никола Петров.

Доказателства за разумен живот също липсват. Но не и хипотези. „Едната от тях е, че ни посещават други цивилизации от други планети. Но има и хипотези, че тези НЛО идват от друго измерение. Даже има и трета хипотеза – че те са хора от бъдещето, които, по някакъв начин, са успели да пробият времеви портал и да идват в наше време“ , каза инж. Веселин Боянов.

Той  уточни, че теориите не са подкрепени от науката. „Хипотетично може да има агресивни цивилизации, които да могат да ни завладеят, но ако така напреднала цивилизация досега ни е посещава многократно, защо още не сме поробени“, заяви Боянов.

На въпроса на конгресмена Ерик Бърлисън в Конгреса на САЩ: „Казвате, че правителството има тела на извънземни“, пенсионираният военен разузнавач Дейвид Гръш каза: „Трябва да внимавам какво описвам, че лично съм видял“.

Тезата на Гръш, че правителството притежава биологичен материал от извънземни, разбуни духовете.

Според журналиста от „Телеграф” Георги Димитров  пенсионираният американски разузнавач Дейвид Гръш е хвърлил една голяма бомба. „Той каза, че лично не е виждал тези извънземни”. Но сигурни източници сред военните, пак по думите на Гръш, са ги виждали”.

Според инж. Веселин Боянов хората не трябва да се страхуват твърде много. Но трябва да имат резерви, ако имат среща с подобни обекти, защото могат да излъчват някакви енергии, които могат да бъдат вредни за нашето биологично тяло“, допълни Боянов.

Повече гледайте във видеото.