Той споделя, че все още сънува ужасните наранявания

Пред NOVA говори медикът, оказал първа помощ на обезобразеното 18-годишно момиче от Стара Загора. Той е с близо 40-годишен стаж. Споделя, че все още сънува ужасните наранявания.

„Просто не искам да си спомня за това нещо”, казва д-р Стоян Петров.

Майката на обезобразеното момиче: Знае за подкрепата за нея, но остава безмълвна (ВИДЕО+СНИМКИ)

Операцията по зашиването на над 20-те разреза по тялото на момичето е продължила три часа.

„Виждал съм рани, но такива, направени с такова зверство… Това дете няма да сe оправи сигурно цял живот, като си погледне белезите. Това е абсолютен шок”, смята медикът.

Постъпката е нечовешка, коментира лекарят: „Абсолютен изверг, психопат. Аз не виждам един нормален човек да направи такова нещо”, категоричен е той.

Първа оставка заради случая с обезобразеното момиче

И.ф. главен прокурор Борислав Сарафов поиска и получи оставката на заместник-окръжния прокурор на Стара Загора Георги Видев. По негово искане в началото на юли 26-годишният Георги Георгиев, обезобразил Дебора, беше пуснат на свобода. На Видев и на прокурор Десислава Първанова, първият наблюдаващ прокурор по делото, е назначена проверка на работата им две години назад.

Бащата на момичето с 400 шева: Бях против отношенията ѝ със задържания

Към момента спрямо обвиняемия Георги Георгиев се водят две производства за нанасяне на средна телесна повреда и за закана с убийство. По информация на NOVA се очаква повдигането и на още обвинения.

Днес ръководството на университетска болница в Стара Загора потвърди, че е прекратен трудовият договор на лекаря, извършил първата съдебномедицинска експертиза.

ВСИЧКО ЗА БРУТАЛНАТА АГРЕСИЯ ЧЕТЕТЕ ТУК

Отстраниха съдебния лекар, изготвил експертизата за нараняванията на Дебора