"Проблемите в държавната администрация винаги са политически", каза тя

„В момента се водят разговори за коалиция за явяване на БСП на местните избори. Да, тези разговори се водят и с мен. Въпросът е кога ще се разберат партиите в тази коалиция – не бих говорила от тяхно име. Ляво обединение застана зад моята номинация за кмет на София. Аз настоявам в евентуална общинска листа да има представители на трудещите се. Както казва Димитър Манолов – няма как това да се случи чрез свободен транфер – аз съм синдикалист, аз съм представител на синдикатите”. Това заяви икономическият съветник на КТ „Подкрепа” Ваня Григорова в предаването „Твоят ден” по NOVA NEWS.

Според нея ключови сектори трябва да бъдат представени в столичния общински съвет.

„Когато критикуваме държавната администрация, трябва да знаем, че проблемът винаги е политически – тези, които правят структурите, формират заплатите”, каза Григорова.

Димитър Манолов: За увеличение на заплатите на протестиращите са нужни най-малко 207 млн. лв.

Скоро може да се очаква напрежение от изпитващите бъдещите шофьори. Инспекторите могат да изпитват по една група само, предупреди тя. „Ще бъде намален контролът по пътищата – за тези, които превозват хора, както и за превоза на дърва. До това напрежение се стигна след като тези служители от години алармират, че заплатите им са ниски. От 3-4 г. те настояват да се върне старата структура на 28 областни дирекции, които да не се контролират толкова лесно. Тогава ще бъде много по-трудно един човек от МС да нареди свободен коридор на няколко области”, обясни Григорова.  

Критики към бюджета в сектор „Образование”