Каква е следващата кауза на доброволците от "Капачки за бъдеще"

България вече разполага с още една офроуд линейка. Това е възможно, благодарение на инициативата "Капачки за бъдеще", като освен нея, доброволците подготвят и специални спасителни клубове, където всеки, който иска да помага при наводнения, пожари или земетресения, ще може да се обучава.

В специализираното превозно средство има носилка за пострадалите в планината, обясни основателят на инициативата „Капачки за бъдеще” Лазар Радков. Друг уред, който много би помогнал на спасителите, е монитор за следене на жизнени показатели. Линейката е оборудвана и с дефибрилатор. Автомобилът е купен на старо за около 10 хиляди лева. Два пъти повече средства обаче са вложени в оборудването на офроуд линейката.

Освен пластмасови капачки, доброволците събират кенчета, бутилки в градовете Пловдив и София, продават благотворителни календари и получават дарения. Следващата кауза на инициативата е да създаде доброволчески отряди за реакции при бедствия и аварии. В тях всеки може да се включи, стига да покрие 80 часа обучение от професионални пожарникари и спасители.

Повече гледайте във видеото.