„Няма какъвто и да било биологичен материал по дрехите, с които се твърди, че е бил”, обясни Валентин Димитров

Защитниците на обвинения за нападението над 18-годишната Дебора Михайлова от Стара Загора Георги Георгиев заявиха, че резултатите от ДНК експертизата и от трасологичната експертиза сочат, че „категорично се отхвърля възможността мъжът да е извършител на деянието”. „Има нови експертизи, които оневиняват клиента ни”, поясни Петко Кънев.

Фалстарт: Токът в съда спря, прекъснаха заседанието по делото „Дебора”

Според адвокат Валентин Димитров в ДНК експертизата „няма какъвто и да било биологичен материал по дрехите, с които се твърди, че Георги е бил в нощта на нападението срещу Дебора”. „Намерената на местопроизшествието стъпка от обувка категорично не е на Георги - нито по вид, нито по размер”, каза още защитникът.

Адвокатите на задържания настояват да бъдат сменени съдебният състав, както и прокурорската колегия. Те очакват отговора на главния прокурор делото да бъде гледано извън Стара Загора, където защитниците твърдят, че общественият натиск влияел особено на работата на съдебните власти.

Повдигат нови обвинения на задържания за обезобразяването на Дебора

Миналата седмица държавното обвинение обедини двете досъдебни производства, образувани срещу Георгиев - за нанасяне на двустепенна средна телесна повреда, изразяваща се в черепно-мозъчна травма, мозъчен оток и лека мозъчна контузия, довели до разстройство на здравето, временно опасно за живота, и порезни рани, довели до обезобразяване на лицето и на други части от тялото на 18-годишното момиче.

Източник: Павлина Дудева, БТА