Преди дни защитата на Георги Георгиев поиска мъжът да бъде пуснат на свобода

Прекъснаха заседанието по делото „Дебора”, след като токът в Съдебната палата в Стара Загора спря. Преди дни защитата на обвинения за обезобразяването на 18-годишното момиче - Георги Георгиев – поиска мъжът да бъде пуснат на свобода.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

След последната петорна съдебно-медицинска експертиза, извършена в Пловдив, обвиненията срещу него станаха три – за двустепенна средна телесна повреда, за закани за убийство и най-новото – за принуда, което заплашва Георгиев с до 10 години затвор.

 Повдигат нови обвинения на задържания за обезобразяването на Дебора

Днес в залата адвокатът му заяви, че данните от ДНК и трасологичната експертиза показват, че Георги не е извършителят на порезни рани.

„Има нови експертизи, които улесняват клиента ни. Те ще бъдат коментирани, но до момента не сме започнали по същество”, каза адвокатът на Георги Георгиев - Петко Кънев.

„Няма какъвто и да е биологичен материал по дрехите на Георги. Намерената на местопроизшествието стъпка категорично не е на Георги. Тя не отговаря нито по вид, нито по размер. Това е резултат от трасологичната експертиза”, уточни Валентин Димитров, адвокат на Валентин Николов.