В него са настанени гости на хотелите от района

Превърнаха общината в Лозенец в евакуационен център. В него са настанени гости на хотелите от района, които са докарани с екипи на пожарната.

„Към 11 ч. ни казаха, че хотелът започва да се пълни с вода. Обадиха се на спешния телефон, пожарната дойде и ни извозиха. Имаше организация и се евакуирахме по най-бързия начин”, сподели Валентин.

СЪС СИРЕНИ: Евакуират хората в Царево, обявиха бедствено положение (ВИДЕО)

Кметът на Лозенец Женя Гандиева обобщи, че в момента на територията на населеното място няма хора в опасност. „Не е спряло да вали от 24 часа. Държа връзка с почти всички хотелиери. Всеки, който има нужда – винаги сме насреща”, обясни тя.

Заместник-кметът на Царево Марин Киров коментира, че е взето решение да се спре достъпът на автомобили до общината. Забранява се придвижването на коли и в населените места. „Засега щетите са само материални. На този етап няма жертви или бедстващи хора. Положението обаче е бедствено”, подчерта той.


Киров обясни, че до Лозенец има два язовира, за които няма опасност от скъсване на стена. Изпратени са два модула на пожарната, които да източат аварийно водоемите.

ВСИЧКО ЗА НАВОДНЕНИЯТА ПО ЮЖНОТО ЧЕРНОМОРИЕ ЧЕТЕТЕ ТУК