Той е организиран от опозиционната консервативна Народна партия

Над 65 000 души се събраха тази неделя на площад "Фелипе Втори" в Мадрид, за да вземат участие в митинг-протест, организиран от опозиционната консервативна Народна партия, която спечели последните предсрочни парламентарни избори. Протестът е срещу готовността на премиера Педро Санчес да приеме Закон за амнистия на каталунските сепаратисти, които го поставиха като условие, за да го подкрепят за нов мандат.

Скандал в Испания: Депутати напуснаха парламента, след като разрешиха да се говори на малцинствени езици (ВИДЕО)

48 часа преди началото на дебата, предшестващ гласуването за встъпването му в длъжност като премиер на Испания, лидерът на Народната партия Алберто Фейхоо благодари на депутатите от "Вокс", Канарската коалиция и Съюза на наварския народ, които ще го подкрепят с гласовете си, макар и недостатъчни на брой, за да успее при първото гласуване. 

Десетките хиляди хора, които запълниха и съседните улици на площад "Фелипе Втори", носеха банери с надписи срещу Санчес и скандираха „затвор за Пучдемон“. Да подкрепят Фейхоо и да се обявят срещу Закона за амнистията дойдоха и бившите премиери Хосе Мария Аснар и Мариано Рахой.

Източник: БНР