Родители и близки се отправиха на шествие

Бели гълъби и балони в небето в памет на децата, загубили живота си на пътя. Родители и близки се събраха на протест пред Народното събрание. В Триъгълника на властта те надписаха балони с имената загиналите и се отправиха на шествие до улица "Гурко", където 15-годишният Филип беше убит на пешеходна пътека от пиян шофьор. 

"Пуснах гълъб в името на справедливостта и в името на живота на всички деца в България. Загубих детето си на 17 години. Мечтая си отново да видя лицето й, да чуя гласа й, да видя усмивката й", каза Антония Терзиева.

"Ние продължаваме да искаме лидерска среща, правим и подписка в цяла България за това, когато се качиш пиян, дрогиран и натискаш газта докрай, да е умишлено убийство, а не неумишлено. На този етап ще поемем инициативи, които да са ползотворни за всички", посочи Петя Иванова.

Близките обявиха, че спират с протестите всяка седмица. Те ще организират по една акция всеки месец в памет на децата, загинали на пътя. Настояват за среща с образователния министър, на която да бъдат обсъдени часове по пътна безопасност.