Един синдикален лидер може да е добър кмет, защото познава проблемите на всички хора, допълни тя

Крайно време е да започнем да говорим по темите, които вълнуват софиянци, за да може те да разберат кой какви позиции отстоява. Един синдикален лидер може да е добър кмет, защото познава проблемите на всички хора. Първото, с което ще се заема, са договорите за приватизации и концесии. Оттам изтичат средствата на софиянци. Където може, трябва да се махнат посредниците, защото се източват средства. Трябва да спрат концесиите и да се върнат в обществени ръце, където това е възможно. Това заяви кандитатът за кмет на София от БСП Ваня Григорова за "На фокус".

БИТКАТА ЗА СОФИЯ: Кои са известните кандидати за кметския стол

По думите ѝ гражданите са ударени по много начини и много пъти. "Обръщам се към ощетените от модела "Софиянски", прелял в модела "ГЕРБ". Ще продължава ли политиката на концесии и презастрояването? Уплътняването не е нищо друго освен евфемизъм за презастрояване. Да спрем функциониращите договори, когато концесионерът не изпълнява задълженията си", заяви Григорова. И допълни, че повече от 8 години е била дясната ръка на Димитър Манолов в КТ "Подкрепа", но той е решил да прекрати трудовия ѝ договор, когато се е включила в кметската надпревара, защото е загубил ценен кадър. 

Социалистите утвърждават листите си за местните избори

Според нея Хекимян и Терзиев представляват един и същи модел. "Има стремеж да се подмени личността, която ще изразява същия модел като досегашния. В дясното пространство ПП–ДБ са естествените продължители на модела "Софиянски". Хекимян е аватар на модела "ГЕРБ" и тяхната философия на управление. Богатите си купуват закони и благоволение, а бедният човек никой не го чува. Грях е когато богатството влезе в колаборация с властта, това е корупция. Питам кое е нещото, което му липсва на Васил Терзиев и как ще се бори за София", подчерта тя. И уточни, че гражданите се нуждаят от гаранции за доходите си и работните места.

"Подкрепям блокадата на миньорите. Опитахме всякакъв начин на диалог, винаги ни се казва, че ще има преквалификация. Нужно ли е Старозагорско да се превърне във Видинско? Хората имат право на гаранции. Не бива да се отказваме от енергийния си суверенитет", коментира Григорова. И попита защо експулсираните за руски шпионаж не са били съдени тук.

Целия разговор гледайте във видеото.