Властите в страната продължават да отричат, че подобен проблем съществува

Дървеници Дървеници атакуваха обществения транспорт във Франция. Десетки видеа на възмутени пътници заляха интернет пространството. Наложи се транспортният министър да свика спешна среща на ръководни органи в сектора.

Любопитното е, че нашествието идва в момент на активна кампания, която правителството води в подкрепа на своите железници за сметка на по-сериозно замърсяващите самолети. От управата на жп транспорта обявиха, че въвеждат строг протокол. Ако в даден влак бъдат забелязани дървеници, пътниците ще бъдат премествани в друг до извършване на инспекция и обезпаразитяване.

НАШЕСТВИЕ ОТ ДЪРВЕНИЦИ В БДЖ: Мъж е нахапан от насекомите в купето

Все пак от железниците продължават да отричат, че проблем с буболечките съществува. Според хората обаче те се виждат дори през деня, което е нетипично за тях.

В доклад от юли Френската агенция за здраве и храни казва, че през последните пет години, дървеници са заразили едно на всеки 10 домакинства в страната. А продажбите на продукти в борбата с тях са скочили с цели 30% през последните седмици.

Заместник-кметът на Париж призова застрахователните компании да включат риска от дървеници в жилищните застраховки. По думите му често хората с ниски доходи нямат средства да наемат фирми за борба с вредителите, а така заразяват и близките апартаменти.

Дървениците във Франция се превърнаха в забавна тема не само в Европа, но и отвъд Океана. Дегизиран като Макрон, с барета, багета и чаша вино, американският водещ Джими Фалън изпя иронично парче за присъствието на насекомите, които от седмици тревожат франзуците.

Още по темата гледайте във видеото.