Надпреварата на твърда настилка ще се състои от 31 декември до 7 януари

Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще стартира новия сезон на турнира от сериите АТП 250 в Бризбейн (Австралия), съобщи директорът на състезанието Кам Пиърсън. Надпреварата на твърда настилка ще се състои от 31 декември до 7 януари.

Сълзите на Григор Димитров: Защо първата ни ракета се разплака след финала с Джокович

"Куинсланд Тенис Център" ще приеме по същото време и турнир при жените от сериите УТА 500, като наградният фонд на двете състезания ще бъде рекордните 3,1 милиона долара, похвалиха се домакините.

Джокович към Григор Димитров: Ние с теб сме вече "следващата генерация"

Димитров е шампион в Бризбейн през 2017 година, а през 2013 година игра финал срещу Анди Мъри, който британецът спечели, за да заслужи втората си титла.

"Щастливи сме да приветстваме в Бризбейн Наоми Осака, Анди Мъри, Виктория Азаренка, Холгер Руне и Григор Димитров и сме убедени, че възможността да гледаме тези топ тенисисти ще бъде много вълнуваща", заяви Пиърсън.

"Виктория, Анди и Григор са бивши шампиони. Това, че те потвърждават толкова рано участие, показва тяхното отношение към турнира и това колко много играчите обичат да се връщат в Куинсланд", добави той.

 Григор Димитров направи силен край на сезон 2023 с финал на турнира от сериите "Мастърс" в Париж, след който се изкачи на 14-ото място в световната ранглиста, негово най-предно класиране от пет години.

Източник: Димитър Вельов, БТА