Сравняват я с Анджелина Джоли заради уникалната прилика с холивудската актриса

Българската актриса Рос-Мари Янева е сред малкото български звезди, минавали по червения килим на престижния световноизвестен кинофестивал в Кан.

Красавицата, която често е сравнявана с холивудската звезда Анджелина Джоли, присъства на важното събитие с два американски филма, в които участва: The Bouncer и Adrenaline.

Да сбъднеш мечтата си за кино преди да станеш на 25 години. Какъв е пътят? Как се играе на една снимачна площадка със световни филмови звезди? Какво е усещането да минеш по червения килим на Кан? За всичко това споделя  Рос-Мари Янева в "Часът на музите", съобщава vesti.bg.

Рос-Мари разкрива повече за последния филм, който е снимала Subservience („Подчинение“), в който участва и холивудския секссимвол Меган Фокс.

"Мога да споделя, че филмът ще е много интересен, защото ще е за изкуствения интелект, а аз играя един от роботите", издава малко за сюжета младата актриса. 

На въпрос какво е усещането да си на прословутия червен килим на Кан, Рос-Мари дава изненадващ отговор:

"Не е моята част това, не е нещо специално за мен, не е нещо към което съм се стремяла задължително. Като съм била малка и съм гледала червения килим и съм смятала, че е нещо специално, не е толкова специално. Това, което за мен е по-специално, че след това мога да се запозная с много интересни хора, професионалисти, актьори, продуценти, писатели. Това е, което мен лично ме е вдъхновило в цялото пътешествие", категорична е младата актриса. 

"Червеният килим е само част от нещо по-голямо", допълва Рос-Мари и признава, че сред нейните идоли е актьорът Майкъл Дъглас. 

"Аз винаги съм му била фен от малка и ми беше страхотно да си поговорим, тъй като се срещнахме след червения килим, нещо като афтър парти. Той беше изключително земен и отворен. Аз му споделих, че някои от неговите филми са ме мотивирали да стана актриса", споделя младата дама. 

Тя споделя, че друга интересна среща е била с южнокорейския режисьор Парк Чан-ук и китайската актриса Танг Уей, които миналата година получиха награда от Кан за филма "Decision To Leave".

Рос-Мари се изстрелва директно към голямото кино, нарича успеха си "случайност". 

"Беше случайно, не ми беше идеята да отида директно към американски филми, просто така се случи, защото карах курсове в "Ню Бояна". След това започнаха да ме викат, защото говоря английски, немски и руски език. Беше хубаво за чуждите продукции да можеш да говориш различни езици", обяснява актрисата. 

 

Тя признава, че не е имала голям успех с българските филми, след няколко кастинга, така и не била избрана, откровена е Рос-Мари. 

Тя разказва и за една от първите си роли, на жертвата на трафик на хора Валентина във филма "Адреналин". 

"Има смисъл от такива персонажи. Ако някой, който е в подобна ситуация и ако филмът има хубав край, може да даде живец на някой, който е в подобна ситуация", категорична е Рос-Мари. 

След тази роля, тя е поканена в следващия филм The Bouncer, както тя сама признава-заради своята дисциплинираност. Там тя играе в главна роля и "влиза в кожата" на рускинята Силвия. 

Много се надявам филмът да се хареса на хората, защото е на сериозна тема и моят персонаж преминава през много голяма промяна, обяснява българската актриса. Тя признава, че чисто психологически е било предизвикателство да се се изиграе ролята. 

На въпрос как се подготвя за ролите си, Рос-Мари разкрива своята тайна:

"Аз работя по метода на Лий Страсбърг. Моят ментор е роднина на Лий Страсбърг, който е работил с Мерлин Монро и други звезди. Неговият метод е влизането по-дълбоко в определен персонаж. С мен работи Саша Крейн, той работеше с мен на The Bouncer, около два месеца преди снимките."

Красавицата признава, че по време на снимките рядко е излизала от хотела, като причината била студеното време. 

Младата актриса признава, че преди филм се приготвя като "за война" що се отнася до психологията. 

Рос-Мари Янева разкрива и какво е да си на една снимачна площадка с Меган Фокс.

"Меган Фокс е икона, аз не знам какво да кажа за нея, за мен бе огромно удоволствие да се запозная с нея. Това беше страхотен процес. Беше доста емоционална сцена и се надявам, че се е получило добре", казва нашата актриса. 

"Вярвам, че актьорите трябва да се допълват един друг. Колкото по-добър актьор седи срещу теб, толкова по-добър актьор си ти, защото той може да ти даде много повече. Моето старание е било винаги да давам много повече и винаги съм търсила съвети за сцената как я виждат, защото те са имали повече опит от мен. Винаги са били мили и са ми помагали", категорична е Рос-Мари.

Младата актриса изненадващо признава, че не търси известност.

"Не съм добра със социални медии, не са ми приоритет. Приоритет ми е работата, която върша и която искам да върша в бъдеще. Ако в един момент работата ми е достатъчно добра, тя ще говори за себе си". 

"Успехът за мен е да правиш това, което обичаш и това да бъде в унисон с ежедневния ти живот", категорична е младата актриса. 

За славата е категорична:

"Като малка копнеех. Сега малко ме плаши, защото не мога да си представя да изляза и да ме снимат и да ме следват, или нещо такова. Но мисля, че славата е нещо хубаво, когато имаш платформа и гласност да говориш за неща, които наистина имат смисъл", обяснява Рос-Мари.

А на въпрос дали красотата помага или пречи, тя е категорична:

"Да и двете, мисля, че има много роли за красиви актриси, но също така мисля, че понякога актрисите се слагат в една кутия, според която, ако си красив, нямаш талант".

За своето вдъхновение, Рос-Мари разкрива:

Много ме вдъхновява, когато изгледам филм, който ме докосне. Искам и аз така да разказвам. Вдъхновяват ме други актьори и това, че имам нужда да се изразявам.

 

Мечтаните актьори, с които би искала да си партнира:

"Преди няколко дни гледах един любим мой филм и се сетих колко харесвам играта на Едуард Нортън и Ръсел Кроу, Ричърд Гиър и мечтая си да работя с Робърт де Ниро, защото смятам, че е много забавен", казва Рос-Мари, и признава, че мечтата ѝ е да си партнира с "великата актриса Джулия Робъртс"

Сред филмите, които според Рос-Мари всеки трябва да гледа са: "Красив ум", много харесвам старите филми: "Усещане за жена", Decision To Leave. "Вавилон" и "Опенхаймер", който е гледала вече 6 пъти. "Чисто актьорски и режисьорски харесвам как е направен филмът. "Моята гръцка сватба" много се смях на него.", допълва младата актриса. 

Рос-Мари Янева признава, че се притеснява от напредъка в областта на изкуствения интелект. 

"Много се притеснявам как се качва една снимка, милиони хора започват да я споделят, а после се оказва, че не е истинска, или генерирана от изкуствен интелект", казва тя. 

Формира възгледите си, както тя сама казва "рационално":

"Гледам да съм рационална, отколкото емоционална за решения, които трябва да взема. Бях по-емоционален човек. Възгледите си ги формирам на база за определена тема, каква е историята и какви са възможните изходи за нея. Като математическа задача", разкрива младата актриса.

Рос-Мари Янева не крие, че подбира своите ангажименти и фирмите, с които работи. Разкрива, че наскоро е отказала ангажимент, свързан с модна агенция, тъй като е трябвало да облече дреха, изработена от естествена кожа, а тя е категоричен противник на убийството на животни. 

Рос-Мари съветва всички млади актьори и тези, които искат да се занимават с актьорско майсторство да четат и дребния шрифт, когато подписват договори, защото могат да те обвържат по опасен начин дори за години.

Признава, че няма агент и адвокат преглежда нейните договори. 

Отдава своята дисциплина на спортовете, които практикува като дете - тенис и лека атлетика. 

"Дисциплината, която спортът ти създава, особено ако го правиш като дете и тийнейджър, според мен това е незаменимо откъм дисциплина, воля, стремеж, който ти създава. Остава ти завинаги, калява те", категорична е стройната дама. 

"Моят треньор - Тренер Янев, казваше: Не можеш да пропуснеш тренировка, освен ако не си умрял", казва Рос-Мари. 

"В индустрията няма сигурност, не работиш постоянно, може и цяла година да не работиш, дисциплината е до някъде, има много късмет", обяснява актрисата. 

"Това, че съм направила няколко филма, не ме прави нищо повече и не ме прави задължително успешна и не значи, че следващата година аз задължително ще снимам", скромна е Рос-Мари Янева.

 

"Моето желание за мен и моята кариера е да имам смислени роли, когато някой ги гледа, те да докоснат хората", пожелава си младата актриса.

Като свои каузи определя: "Експлоатация на животни в модната индустрия, насилието над животни, особено в България и климатичните промени, които излизат извън контрол вече", казва Рос-Мари. 

"След 10 години ще съм на 35, виждам се пътувайки, снимайки и помагайки на хора и на животни с каквото има нужда и каквото мога", категорична е младата актриса в отговор на въпрос за това как се вижда следващото десетилетие. 

Източник: vesti.bg/"Часът на музите"