Актьорът влезе образа на героя на Роалд Дал

Тимъти Шаламе каза, че е бил наясно, че хората не искат той да "обърка" образа на обичания герой Уили Уонка. „Хората много защитават героите, които обичат, особено Уили Уонка“, предаде BBC News.

Премиерата на филма "Уонка" се състоя във вторник в Лондон, а на червения килим излядоха и другите звезди от лентата - Хю Грант, Роуън Аткинсън и Оливия Колман. Феновете се редяха на опашка с часове, за да видят пристигането на актьорския състав в "Royal Festival Hall", скандирайки името на Шаламе.

Музикалният фентъзи филм е базиран на класическата книга на Роалд Дал „Чарли и шоколадовата фабрика“, която е обожавана от поколения деца и възрастни. Кино лентата разказва предисторията на ексцентричния шоколатиер Уили Уонка, един от най-обичаните герои на самия автор.

Заедно ли са Кайли Дженър и Тимъти Шаламе

27-годишният Шаламе е третият холивудски актьор, който влиза в образа на известния сладкар. В последната екранизация на романа на Дал в ролята на Уонка влезе Джони Деп.

Шаламе сподели, че целият екип е бил с страхотните ръце на режисьора Пол Кинг. "Това не е историята на Чарли и шоколадовата фабрика, това е различна история за това как Уили Уонка се превръща в Уили Уонка. Мисля, че свършихме страхотна работа", каза актьорът.

На червения килим, Шаламе каза че е израснал с историята за сладкаря и филмите, направени за него. Той обеща, че неговия образ, обаче, ще бъде съвсем различен. „Това е млад, амбициозен, обнадежден, жизнерадостен Уили", допълни Шаламе.