Някогашната звезда Иван Минчев с ново любопитно поприще

Някогашната спортна звезда Иван Минчев с ново любопитно поприще. Той се е отдал на бръснарството, като освен да практикува, обучава и желаещи да упражняват професията.

"През целия си живот съм бил под някаква форма учител. Бил съм и многократен шампион в дисциплината троен скок, след това имам и доста отличия в многобоя. Печелих Балканско първенство. В един момент обаче осъзнах, че не мога да си изкарвам прехраната с това. На бръснарския стол е доста по-добре", признава той.

Мъж, работил едно и също 75 години, със съвети за успешна кариера

По думите му да си барбър е основно мъжки занаят. "Има и жени, които обучавам, но те са малко. Бръснарството се връща на мода, всеки може да работи за себе си, да имаш своите клиенти. Можеш да се развиваш до каквато степен искаш. Повече от 15 години съм тренирал лека атлетика почти всеки ден, много усилия съм положил. Ако обаче не си в световния елит, няма как да изкарваш достатъчно, за да издържаш семейство. Реших да не се заблуждавам, че ще стане по-добре, а да намеря нещо, с което да се развивам", разкрива Минчев.

Започва в бръснарството без да има представа как се подстригва. "Имах план да менажирам своя бръснарница, но не разбирах и от това. Започнах да се уча с видеа от youtube, копирах от видяното. Тренирах върху клиенти, които идваха. Не съм се паникьосвал, имах самочувствие, но кухо. Клиентите обаче се харесваха", разказа той.