Младежите записали бруталната агресия с телефон и качили клипа в социалните мрежи

Пореден случай на агресия, проявена от деца, беше разпространен в социалните мрежи. Видеото показва как група от 8 младежи напада и пребива жена, седнала на земята. Случаят е от сряда вечерта.

NOVA успя да се свърже с бащата на едно от децата, но той категорично отказа да коментира случая. Пред камерата ни застана жената, която подала сигнал в полицията. Тя познава едно от децата. „Те са между 13 и 15 години. Едно от тях е момиче, което е още по-страшно. Предполагам, че причината за агресията е възпитанието от родителите ѝ. Майка ѝ от години е в чужбина. За мен семейството те учи на емпатия и милосърдие. Момичето е дете на разделени родители, което за съжаление е масово и се отразява на психиката”, заяви жената, която поиска да запази анонимност.

АГРЕСИЯ МЕЖДУ ДЕЦА: Защо спречквания изместват уроците сред петокласници в столично училище

„Момичето обичаше да се подиграва. Беше съвсем наивно, но тази наивност, която майката не е забелязала да я коригира във времето, смятам, че вече прераства. Майката не живее в България и мисля, че този пропуск 2 години вече започва да се отразява върху личността на детето”, коментира жената.

В клипа се чува и смехът на младежите. Според училищния психолог Рени Велева тийнейджърската възраст е особено рискова. „За жалост има много родители, които не се интересуват от децата си, не общуват пълноценно с тях”, посочи тя и призова това да не се случва.

Все още се изясняват всички обстоятелства по случая. Четирима от учениците са разпитани в присъствието на родители, съобщиха от СДВР. Съставени са им протоколи за полицейско предупреждение, тъй като те са малолетни и непълнолетни.

СРП се самосезира по случая, като образува досъдебно производство за причиняване на телесна повреда по хулигански подбуди. Наблюдаващ прокурор е дал указания и е възложил разследването на 5-то РУ.

Стажант-репортер: Рая Ваташка

Повече гледайте във видеото.

УДАРИ И СКУБАНE НА КОСИ: Посягала ли е възпитателка на 2-годишни деца