Водещият открехва завесата към личния си свят и разказва за мисията си да усмихва в живота и от екрана

Актьорът и телевизионен водещ Цветомир Иванов е последният гост за тази 2023 г. в рубриката на Деси Банова Плевнелиева „Тук и сега“. Специално за „Събуди се“ и за феновете на предаването „Семейни войни“ Цецо открехва завесата към личния си свят. Водещият е завършил НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ в класа на проф. Крикор Азарян, с асистенти Тодор Колев и Николай Поляков. Според него ако попитат 100 жени кой е Цецо, те биха отговорили, че е нисък, крещящ, дразнещ водещ. Водещият на популярното семейно предаване по NOVA обича да се иронизира. Петдесетгодишният артист се определя като луд за връзване, който прави каквото си иска и не се съобразява с много неща и преди всичко е голям купонджия.

Какво е научил от великите си учители от Академията за кино и театър?

„Научиха ме какво представлява актьорската професия, какво да направиш когато излизаш на сцената, какво да търсиш и как да изградя една роля. Вторият аспект е в почивките, когато разговаряхме и дискутирахме политика и житейски теми. При тях се случваха различни каламбури и не спирахме да ги дискутираме. От тях научих много житейски уроци и най-важният - как да се справям в живота. Може би най-важното е никога да не се отказваш, да правиш това, което искаш и да си винаги усмихнат“, разказва Цветомир.

Цветомир Иванов започва телевизионната си кариера като водещ на първия сутрешен блок по NOVA в предаването „Почна се“. Това е първото сутрешно предаване не само по NOVA, но и в българския ефир. По това време е бил последна година студент в НАТФИЗ и едновременно с това е бил назначен и в Пернишкия театър. Снимал е много детски клипове и от този период си спомня графика от работа, спане, кръчми… Това е време изпълнено с наивитет и с много забавления за артиста.

„Чувствам се в предаването като 25 годишен. Забавлението е невероятно. Срещам се с различни хора и се забавлявам с тях. Ролята ми е да ги поставям в смешна ситуация, да ги провокирам и да ги накарам да говорят, а те да направят готино и приятно предаване. Преди началото на предаването всяко едно семейство е усмихнато, свободно и е много приятно да се говори с тях. Но когато светнат камерите се сковават и гълтат бастуна. Опитвам се да ги предразположа и колкото по-добре успявам, толкова семейството се представя по-добре. Някои идват с нагласата да се забавляват, а други да изкарат пари“, признава Цветомир Иванов, който е водещ на предаването „Семейни войни“ от 2016 г.

На какво се дължи успеха на предаването „Семейни войни“?

„Това е шоу, от което можеш да спечелиш пари. Но по също така е токшоу, в което се разискват теми, които коментираме постоянно у дома. Попадаме в ситуациите, за които задаваме въпроси. Това е, което държи интереса – въпросите и отговорите. Не знам какви са отговорите, посочени от 100-те човека. Това е така, защото без да искам, говорейки с хората, мога да се издам и да ги насоча чрез въпрос към по-популярен отговор“, споделя водещият.

Как изпраща 2023 година?

„За мен 2023 г бе уникална. Всяка следваща е по-добра, по-усмихната, по-весела и по-успешна. С всяка следваща година ставам все по-голям и тя ти е подарък. Всяка сутрин,  която се събуждам, благодаря и продължавам нататък с усмивка. Тази година ми е подарък, но сега трябва да изпълниш целта си за следващата година. Не знаеш целта си за следващата година, но работиш по нея. Най-голямото чудо в живота ми е дъщеря ми! Преди се забавлявах много, но след като тя се появи, приоритетът се смени. От всичко, което ми беше приоритет, сега тя е на първо място", категоричен е Цветомир.

Освен с предаването „Семейни войни“ Цветомир Иванов се занимава с много различни проекти, които изискват строга дисциплина от негова страна. Най-важното нещо за него е да прави всичко с усмивка. Признава, че не се чувства, че работи, а се забавлява. Актьорът участва в представлението „Благородният испанец“ в театър „Сълза и смях“, прави стендъп комедията „От високо с насмешка“, занимава се с парти агенция и още много неща.

Повече за различните му театрални проекти, за уроците от дъщеря му, които го правят по-добър човек, гледайте във видеото.