Подобни обърквания не се случвали за пръв път

Мечтата на мъж от Ню Йорк да посети Австралия се обърка тотално, след като се оказа, че е резервирал полет за грешна дестинация. Вместо до Сидни в Австралия, 62-годишният Кингсли Бърнет летял до Сидни в щата Монтана.

Бърнет бил развълнуван, че е намерил изключително евтини полети, които смятал за много "изгодна сделка". Двупосочен билет от Ню Йорк до Сидни, щата Монтана, струва средно около 1000 долара, докато до Сидни в Австралия би струвал около 3500 долара. Въпреки че едната дестинация е вътрешна, а другата - международна, и до двете се стига за около 20 часа със самолет.

Едва, когато видял планините, покрити със сняг, Бърнет започнал да се съмнява къде точно е отишъл, съобщава New York Post. От Билингс мъжът трябвало да се качи на малък самолет на Кейп Еър, който да го отведе до Сидни, градче с едва 6000 души население. За справка, населението на Сидни в Австралия е 5,3 милиона.

Непознати туристически дестинации в Европа, които трябва да видите (ГАЛЕРИЯ)

Бърнет заяви, че объркването е причинено от сходните кодове на летищата на двете места. "Става въпрос за съкращения. S-Y-D за разлика от S-D-Y. Някой трябва да поправи това", казва той пред телевизионния канал KTVQ в Монтана.

Без да иска да замени австралийското си приключение за такова в Монтана, Бърнет бързо се насочил към гишето за продажба на билети на American Airlines в Билингс. Там агент на име Карол Кастелано му се притекла на помощ. Тъй като нюйоркчанинът нямало да успее да стигне навреме за австралийския си круиз, тя му резервирала хотел в Билингс и обратен полет за Ню Йорк.

Според управителя на хотела - Шели Ман, Бърнет не е първият, който прави такава грешка. "Това е вторият път, в който имаме гост, който се опитва да стигне до Сидни, Австралия", каза тя. По света и други пътници са ставали жертва на подобно объркване. През 2017 г. 18-годишният Милан Шипер от Ваасен, Нидерландия, случайно пътува до Сидни в Нова Скотия, Канада, вместо до австралийския град.