През тази година ще работим 251 дни

Новата 2024 година е високосна, което означава, че има 366 дни. Според календара 11 от тях ще са официални почивни дни, заради празници. 

Националният празник 3 март се пада в неделя, така че ще се почива и на 4 март (понеделник). Най-много ще се почива през пролетта - около Великден. 1 май е неработен, заради Деня на труда. Разпети петък се пада на 3 май. Великден е на 5 май, а на 6 май, освен Гергьовден, ще празнуваме и втория ден от Възкресение. По правило най-вероятно и 7 май трябва да бъде почивен ден. 

Светът посрещна Новата 2024 година (ГАЛЕРИЯ)

Денят на Съединението - 6 септември, е в петък и така се събират три почивни дни. А денят на Независимостта - 22 септември, е неделя и ще се почива и в понеделник - 23 септември.

Бъдни вечер и Коледа през 2024 г. се падат в делнични дни. Почивни ще бъдат дните между 24 и 26 декември.

Астролозите съветват през високосната година да си поставяме ясни цели и да следваме правилните пътища, за да ги постигнем.

"Самото число на 2024 г. е осем. Това число е доста интересно. Както знаете то е свързано като символ с безкрайността. Едно от нещата, с които ние бихме могли да усилваме в положителен аспект нашите действия, на първо място това е благодарността. И най-важното е човек сам да взима своите решения, а не да чака да бъде принуден от обстоятелствата да ги вземе", заяви Кремена Радулова, астролог. 

"Това, което за тази година е много важно е да не губим фокус. Да знаем какво искаме, да следваме правилните пътища и да бъдем честни на първо място към себе си и след това в отношението си към другите и да поемем своята лична отговорност", добави астрологът.