Тече пропаганда, която няма да се отрази добре на ротацията, каза още лидерът на ГЕРБ

„Колегите малко самоуверено започват да мислят за ротацията. Резултатите на министерствата никак не са добри от това, което разбирам. Ще имаме сериозни разговори. Много от министрите не си гледат работата, а са се превърнали в партийни секретари, обикалят регионите, срещат се с техните структури. Те пропагандират направеното от нас за тяхно или само за тяхно”. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента в четвъртък. 

„Чувам за подготвяне на командировка в САЩ. Една огромна делегация да харчи държавни пари за нещо, което да пропагандира, че са свършили те при положение, че това не е така. Аз спомня когато се скриха от срещите, когато трябваше да взимат решенията и за Westinghouse, и за реакторите, и за ядреното горило, и за оръжието, особено за Украйна. Просто се скриха. Някаква такава пропаганда тече, която в никакъв случай няма да се отрази добре на ротацията”, каза още Борисов.

Запитан дали смята, че е редно лидер на политическа партия да коментира решение на КЗК, преди още да е взето, Борисов каза, че самият той няма да го направи. 

„Всеки политически лидер може сам да взима решение, заедно с новата партия, какво да коментира и какво не”, каза Борисов. 

„Интересно колко мълчание се струпа напоследък относно това, което чувам за изборите в София. И то вече е потвърдено от експертизи на съда. И ако това е така, ние сме свидетели в София на най-мащабното купуване на гласове и на решение, което е престъпление на закона. Ако е вярно това, което съдът казва, след експертиза - че няма флашки, подменяни са гласове, протоколи в полза на Терзиев… Ние не знаем изобщо какво е ставало по страната. Изобщо този машинен вот, ако това е вярно, повтарям, а експертизата е категорична, това става чудовищно купуване на гласове от „бели якички”. Няма ги гласовете от 300 секции. Не излизат. Не се засичат. Това означава манипулация на вота. Затова боксува и Столичният общински съвет”, каза Борисов.

Относно убийството снощи в София, Борисов каза: „Бяхме позабравили в предишните години тези неща. Надявам се компетентните органи да го разкрият”.