"Нали не си представяте да ходят ГЕРБ с празен мандат и след това Денков или Габриел да се върне с друг", обясни лидерът на ГЕРБ

„Нищо не е на всяка цена в живота, включително и ротацията на кабинета „Денков-Габриел”. Има подписано споразумение, ГЕРБ се придържаме към него”. Това заяви в кулоарите на Народното събрание лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той уточни, че промяната на премиера ще бъде с мандата на ГЕРБ-СДС.

„Нали не си представяте да ходят ГЕРБ с празен мандат и след това Денков или Мария Габриел да се върне с друг, нали не си представяте да се унижим така”, обясни лидерът на ГЕРБ пред журналисти.

Продължава сблъсъкът между управляващите и президента (ОБЗОР)

Той е уверен, че ротацията ще се случи. „Всеки ден чувам нови претенции и затова сега връщам темата към регулаторите – защо не бяха сменени, когато имаха мнозинство при управлението на четворната коалиция - "Продължаваме промяната", Демократична България", БСП и "Има такъв народ. Нямам отговор", заяви председателят на ГЕРБ.

По отношение на предстоящия протест на земеделските производители, той коментира че винаги са помагали на бранша през годините. „Вечерта, когато казах, че в много министерства виждам много много слаба работа, това го виждат всички хора, затова ще проведем много сериозен разговор, включително и за земеделие“, заяви лидерът на ГЕРБ.

Той попита какво е попречило за смяната на регулаторите по време на кабинета “Петков” и тогавашната четворна коалиция. „Те можеше да са сменили всички регулатори, когато имаха цялата власт, а не сега пак да продължават да говорят за регулатори", каза Борисов.

Лидерът на ГЕРБ коментира и предстоящата визита на премиера Николай Денков във Вашингтон и изказването му в Брюксел. „Това, което трябваше да се направи, за да има едно такова успешно посещение ние го свършихме в парламента. Единственото, което предупреждавам колегите е да не си приписват това, което парламентът е свършил”, подчерта той.

Борисов заяви, че страната ни е във „фантастични отношения със САЩ“ и поясни, че през днешния ден ще проведе среща с премиера, на която ще получи повече подробности за командировката във Вашингтон. 

Източник: БТА, Нелли Желева