Тежковъоръжени полицаи охраняват денонощно църквите

Турските сили за сигурност задържаха стотици души след нападението на терористичната групировка ИДИЛ срещу църква в Истанбул. Властите предупреждават за опасност от нови нападения срещу евреи и християни, предава Voice of America (VOA).

Тежковъоръжени полицаи охраняват денонощно църквите в града. Това се случва след смъртоносното нападение на двама въоръжени в католическа църква в града миналия месец. ИДИЛ пое отговорност за нападението и предупреди, че е насочено срещу евреи и християни. 

До 3000 години затвор може да получи извършителката на атентата в Истанбул от ноември

Турските сили за сигурност са ангажирани с акции срещу ИДИЛ. За извършването на нападението са арестувани руснак и таджик, а в цялата страна са задържани още над сто души. Тъй като страната граничи с територия, някога държана от ислямистката групировка, анализаторите предупреждават, че заплахата остава сериозна.

Оставиха в ареста заподозрения за атентата в Истанбул

Само след няколко месеца в Турция ще започне туристическият сезон. Затова се очаква акциите в областта на сигурността да се засилят, както и защитата на истанбулските църкви.

Християните в страната изглежда ще продължат богослуженията си под полицейска закрила, докато силите за сигурност продължават да се борят срещу терористичната групировка.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase