Според нея Нинова не ревнува Таков, а успехите му, тъй като се чувства заплашена на поста си председател

Няма ново мнозинство в СОС. Някой трябваше да гласува комисии, защото без тях съветът няма как да работи. ПП-ДБ се разсърдиха и просто напуснаха заседанието, а преди това изгасиха осветлението. Това инфантилно поведение няма как да доведе до провеждане на нормален диалог. ПП-ДБ-СС към момента показват, че продължават същото поведение, което са имали управляващите от ГЕРБ в предходния мандат. Това коментира в предаването „Пресечна точка” по NOVA общинският съветник Ваня Григорова.

„Спаси София” поиска от ПП да оттегли председателите си на комисии в СОС

По думите ѝ от около два месеца се чака финансова информация за състоянието на общинските дружества, а такава няма.

„Мнозинството е в ръцете на ПП-ДБ-СС, защото във всяка една комисия те имат най-много общински съветници. Председателите на комисии могат само да формират дневния ред и да говорят публично. Не може да се направи нищо повече, без гласуване в комисия”, допълни Григорова.

Тя уточни, че не е общински съветник на никоя партия, защото е безпартийна. „Няма никакво разцепление в групата на БСП, това са твърдения на „Позитано””, добави Григорова.

Според нея Корнелия Нинова не ревнува Таков, а успехите му, тъй като се чувства заплашена на поста си председател на партията. „Доскоро нейни клакьори повтаряха, че аз имам желание да стана председател на БСП, при положение, че няма никаква процедурна възможност това да се случи”, уточни Григорова.

Идея: Улици в София да носят имената на Навални и Кристиан Таков

Тя коментира и думите на Васил Терзиев, че СОС е отказал да разгледа доклада му, който е за това гражданите на София да санират сгради с евросредства. „Това са поредните циркаджийски номера на кмета Терзиев. Той не присъстваше на заседанието, при разглеждане на дневния ред беше включена задължителна пета точка – този доклад Но няма право тя да бъде включена, тъй като този доклад не е разгледан в комисия преди това. Те искаха да бъде подписан празен чек. Това е незряло политическо поведение”, обясни общинският съветник.

По отношение на идеята да бъде преименувана улица в столицата на името на Алексей Навални, Григорова добави, че ако започнат да се преименуват улици на хора, които са борци срещу определени власти, трябва да се направят поредица преименувания, включително на испански журналист, който е бил убит в украински затвор.

Целия разговор гледайте във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase