От Столичната дирекция на вътрешните работи отговориха, че не са съгласни с позицията на кмета

Пореден спор между Столичната полиция и кмета на София Васил Терзиев. Темата е протестът срещу Българския футболен съюз от края на миналата година.

Терзиев беше изслушан в парламента от временната комисия в Народното събрание за разследване на организацията на събитието и полицейската агресия. Според него има пропуски в комуникацията между Столичната полиция и Столичната община.

"В нито един момент не съм искал да иззема повече информация или контрол върху процеса, отколкото се е налагало. Единственото по-различно, което направих, е да отида на място. Липсата на комуникация между Столична община и СДВР отбелязвам като проблем", заяви столичният кмет. 

Депутатите изслушват Васил Терзиев заради организацията на протеста на футболните фенове

От Столичната дирекция на вътрешните работи отговориха, че не са съгласни с позицията на кмета Васил Терзиев. Те допълват, че при организацията на подобни протести в Столичната полиция се сформира временен оперативен щаб, в който се привличат представители на различни институции, включително и Столичната община.

По думите им човекът, който е следвало да уведоми кмета на Столичната община за ескалиране на напрежението и пряко да го съветва, е представителят на общината във въпросния Щаб. 

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase