Коментар на бившия министър на здравеопазването д-р Мирослав Ненков

Какво може да спаси българското здравеопазване? Каква е връзката между болниците и политиката и кой трябва да е новият здравен министър? Отговори на тези въпроси в студиото на „Събуди се” потърси бившият министър на здравеопазването д-р Мирослав Ненков.

"Директорите на болници имат някакъв период, в който са директори. Когато този период свърши, трябва да се обяви конкурс. Никакво значение няма кой ще е министърът. Няма значение дали си отива утре, вдруги ден или по-вдруги ден. На определената дата трябва да има нов директор". Така Ненков коментира изказването на сегашния здравен министър професор Христо Хинков, който заяви, че му е оказван натиск да не сменя шефовете на болниците, въпреки че е имал подобно намерение. 

Проф. Григор Димитров: Липсата на реформа в здравеопазването не дава резултат дори при увеличен бюджет

По думите му "по презумпция се очаква, че настоящият министър ще назначи негов човек". "Това е. Този начин на разсъждение е убийствен. Точно пак този министър, аз лично не смятам, че ще назначи негов човек. Така си мисля аз. Не трябва министърът да слага свои хора да изпълняват определени задачи", обясни Ненков.  

Целия разговор гледайте във видеото. 

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase