Оперната певица определя като най-труден моментът, в който баща ѝ е починал

Ексклузивно в „Събуди се” влиза една от големите диви на авангарда в оперния свят – Соня Йончева. Критиката я сравнява с Мария Калас, световната преса я призна като Норма, Мими, Манон Леско в най-големите театри. Медея е 50-ата ѝ роля, а Виолета от „Травиата” - един от актьорските ѝ върхове.

„Не бих казала, че славата ми е струвала нещо, защото аз изгарям за това, което правя. Особено в годините, в които живеем. Тази страст, тази жестокост дори за да се придобие слава на всяка цена - нямаме нужда от това. Много по-добър е живота, когато сме спокойни, посочва Йончева.

Кремена Халваджиян: Имам нужда да вярвам в пеперуди, розови очила и еднорози

Тя разказва, че не е мечтала да стане звездата, която е днес. „Моите мечти бяха да мога да купя няколко килограма цитросови плодове на родителите си”, допълва оперната певица.

Йончева подчертава, че е отдадена на семейството си. „Това е моето убежище. Най-сигурното. Харесва ми да бъда майка”.

Оперната певица определя като най-труден моментът, в който баща ѝ е починал. „Трябваше да пея пет дни след това. Пеех „Травиата” и в последния акт Виолета се сбогува с миналото, тогава усетих бучка в гърлото. Така пях цялата вечер”, разказва Йончева.

Вижте продължението в "Събуди се" на 3 март. Разговорът продължил и след като спрели камерите, но ги включили отново, за да разберете за срещите ѝ с Анджелина Джоли, Роджър Федерер, Григор Димитров и Даша Навалная, дъщерята на мъртвия руски опозиционер Алексей Навални.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase