Всичко се преобръща на 5 април 1963 г., когато 18-годишният Томас Ли Бин влиза в къщата ѝ

Скиорката Соня Маккаски е родена в шотландския град Елгин. След Втората световна война обаче майка ѝ Дороти се премества с трите си деца в Съединените щати. Соня започва да тренира ски заедно с брат си и сестра си и се откроява като най-талантливата от тримата.
През 1960 г. Маккаски участва в Зимните олимпийски игри, които се провеждат в Скуо Вали, Калифорния. Соня е селектирана от треньорския щаб да се състезава в гигантския слалом.

Какво е да си мишена на режима на Путин? Разказ от първо лице: Марина - вдовицата на Александър Литвиненко

По време на състезанието обаче пада и завършва последна. Заради провала изпада в тежка депресия. Захваща се на работа като секретарка във фирма, а после и като ски инструктор в курорта Слайд Маунтин. Постепенно стъпва на крака и започва да мечтае за още една олимпиада. И Маккаски наистина има шансове да участва на Игрите през 1964 г.

Представители на британския отбор я окуражават да тренира активно и да си върне формата, за да е готова за най-големия спортен форум. Всичко обаче зловещо се преобръща на 5 април 1963 г., когато 18-годишният Томас Ли Бин влиза в къщата ѝ, която току-що е купила и е започнала да обзавежда. Маниакът удушава 24-годишната жена, изнасилва я, след което я реже с нож и напъхва в сандък.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase.