Той вече излежава наказание от една година затвор

Георги Семерджиев получи окончателна присъда за кражба на бензин за 233 лева от бензиностанция на магистрала „Тракия”. Това става известно от съдебен акт на Окръжния съд в София. Мъжът, който е подсъдим и за тежката катастрофа на бул. „Черни връх” в София, при която загинаха две млади момичета, вече излежава наказание от една година затвор за кражбата. 

По това обвинение той е признат за виновен от две инстанции. Първо Районният съд в Ихтиман осъжда Семерджиев на 12 април миналата година, а след това Окръжният съд в София потвърждава присъдата на 31 януари тази година. С двата съдебни акта магистратите осъждат Семерджиев за кражбата, която е от 3 юли 2022 година. А той изтърпява наказанието си от 23 февруари 2024 година.

Прокуратурата поиска потвърждаване на присъдата от 20 години затвор за Семерджиев

В момента Семерджиев е подсъдим по няколко дела. Най-тежкото е за катастрофата със загиналите момичета и предстои Софийският апелативен съд да се произнесе също по делото. 

Защитата на мъжа е поискала от съда да промени задържането му под стража в по-лека мярка за неотклонение. Мотивът е, че ако бъде отменено постоянното му задържане, а причината да не е на свобода е само присъдата му, той може да работи, да има отпуск, да получава награди и да има свиждания от роднини. 

Сарафов иска дисциплинарно уволнение на прокурора, минал край мястото на катастрофата със Семерджиев

Припомняме, че Софийският градски съд започва второ дело срещу Георги Семерджиев. Процесът е по жалба на Семерджиев, който обжалва присъда от Районния съд в София за средна телесна повреда с особена жестокост. Делото, разпределено на съдия Снежина Колева, все още не насрочено. В петък тя ще заседава по искане на Семерджиев за промяна на мярката му за неотклонение. Според прокуратурата на 5 май 2012 г. в ж.к. „Хаджи Димитър“ Семерджиев използвал мачете, докато пострадалият е бил на земята и в безпомощно състояние. За това престъпление той е осъден на две години затвор. Семерджиев трябва да изплати и 12 000 лева обезщетение на жертвата. Негов съподсъдим е футболистът Иван Бандаловски, който получи една година условно с три години изпитателен срок. 

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

Източник: Димитър Абрашев, БТА