Една от основните му съставки е едра люта чушка халапеньо

Едно от типичните ястия на американската кухня е трансформирано, следвайки кулинарния вкус и опит на чужденците - става дума за хамбургера. Ресторант в Южна Флорида е разработил перфектна нова версия на това ястие. Това съобщава кореспондентът на Voice of America (VOA) Хосе Перналете в своя репортаж от Флорида.

В кухнята на заведение в Хиалеа, Маями, щата Флорида, се роди Jalapeño Delight, този бургер печели ежегодното състезание Burger Bashа. Една от основните съставки на този бургер е едра люта чушка халапеньо. Но как се роди идеята за подобен бургер?

Awesome Con - празникът на комиксите, книгите и игрите, където любимите герои оживяват

Отговорът се крие в постоянната кулинарна креативност на главния готвач на ресторанта, който е повлиян от култури от различни части на света, различни вкусове и нови тенденции... сега интегрирани в това американско ястие, допълва Voice of America.

“Моят колега е палестинец, но е женен за колумбийка, а съпругата на брат му е от Венецуела, така че ние пренасяме тези различни култури в ястията“, разказва Адриан Санчес, който е дългогодишен собственик на ресторанта.

Повече гледайте във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

Източник: vesti.bg/Voice of America