От ПП изключиха министъра от партията, след като реши да остане в служебния кабинет

ГЕРБ-СДС ще подкрепи решението на служебния кабинет министър Георги Гвоздейков да оглави щаба за изборите. Това обяви Бойко Борисов в кулоарите на парламента.

„Георги Гвоздейков е учредител на ПП, беше им знаме, символ. Безспорно честен човек е, така че всички ще са спокойни” поясни лидерът на ГЕРБ.

Борисов за служебното правителство: Виждам, че доминира кабинетът „Денков-Габриел“

„Имаме доверие на хората, които честно са си вършили работата. В щаба за изборите, мисля, че всички ще приветстват решението Гвоздейков да го оглави, за да може да се проведат едни честни и демократични избори", каза още Борисов.

Припомняме, че, след като Гвоздейков реши да остане в служебния кабинет, от „Продължаваме промяната" обявиха, че го изключват от партията.

И въпреки, че му има доверие Борисов не изключи възможността Гвоздейков да се договори с вече бившите си колеги.

„Ако това се случи, ще стане като на предишните избори – „ала-бала””, поясни той.

От ПП отговориха като остро разкритикуваха Борисов. Кирил Петков заподозря опасност от опит за манипулация на вота. Според него Гвоздейков ще бъде използван като „маркетингов трик”.

„Г-н Гвоздейков вече е изключен от „Продължаваме Промяната”. Борисов и Пеевски слагат името му отпред, за да си правят всичките задачи за купен вот в МВР, които са си поставили, с абсолютната пълна координация – от министъра до главния секретар”, коментира Петков.

Заради предложението лидерът на БСП Корнелия Нинова заподозря Борисов.

„Доказателство, че правителството е на Борисов и вече почва да им нарежда какво да правят”, каза тя.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

Източник: БГНЕС