Той е известен със създаването на едни от най-дръзките и сложни тоалети в модната индустрия

Италианският моден дизайнер Роберто Кавали е починал на 83 години. Дизайнерът е издъхнал в родния си дом си във Флоренция след дълго боледуване.

Неговото влечение към ярките животински мотиви и изкусните му творения го превърна в любимец на международния светски живот в продължение на десетилетия.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Дизайнерът е починал в дома си във Флоренция след дълго боледуване.

Кавали е роден на 15-ти ноември 1940 година във Флоренция. Той е известен със създаването на едни от най-дръзките и сложни тоалети в модната индустрия. Името му се свързва с „пясъчните“ дънки, които се превърнаха в стандарт за производителите на деним.

82-годишният Кавали стана баща за шести път

Роберто Кавали е част от артистично семейство. Дядо му Джузепе Роси е бил един от членовете на италианското артистично движение Макиайоли и неговата работа може да се види в галерията „Уфици“, а майка му е била известна със своите шивашки умения. 

Като студент в институт по изкуствата, Роберто Кавали създава серия от флорални принтове, използвайки техника за плетка и новаторски начини за печат върху кожа.

Роберто Кавали отвори ресторант в Ибиса

Постепенно дизайнерът започва да прави масивни пачуърк модели от различни материали. С тази си работа, Кавали привлича вниманието на Pierre Cardin и Hermes. На 32-годишна възраст дебютира първата си линия за прет-а-порте в Париж.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

Източник: БГНЕС