Две деца са сред пострадалите

Един човек загина, а десет бяха ранени, след като стълб, поддържащ въжената линия на кабинков лифт, се срути край турския курортен град Анталия. Той се е движел по линията Сарису-Тунектепе, съобщи министърът на вътрешните работи на Турция Али Ерликая. Две деца са сред пострадалите. 

Лифтът бил пълен с повече от 180 души в 25 кабинки. Те чакаха с часове спасителните екипи да им помогнат да слязат на земята. 

Загинали и ранени при катастрофа между тир и микробус в Турция (ВИДЕО+СНИМКИ)

Загиналият е 54-годишен турски гражданин. Някои от пострадалите имат тежки наранявания и са откарани в близките болници за лечение. 

В спасителната операция се включиха хеликоптери на бреговата охрана, пожарникари, полицаи и доброволци. Теренът под лифта е стръмен и придвижването през него беше много трудно. Спасителната акция по извеждането на останалите хора продължи до късния следобед. Лифтът е популярна местна атракция.

Разполага с 36 кабини с капацитет от по шест души всяка. Изкачването до съоръжението „Тунектепе” с панорамна гледка към Анталия отнема средно девет минути. Лифтът вози хора от плажа до ресторант и наблюдателна площадка на планински връх наблизо.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

Източник: БГНЕС