Изявлението идва ден, след като Израел предупреди, че ще отговори на атаката на Техеран

Иран ще отговори на всяко действие, насочено срещу интересите ни. Това заяви днес президентът Ебрахим Раиси. Изявлението идва ден, след като Израел предупреди, че ще отговори на атаката на Техеран, извършена през уикенда.

"Категорично заявяваме, че и най-малкото действие срещу интересите на Иран със сигурност ще бъде посрещнато с тежък, широкообхватен и болезнен отговор срещу всеки извършител", заяви Раиси пред емира на Катар шейх Тамим бин Хамад ал Тани.

Иран временно затвори ядрените си съоръжения

Началникът на Генералния щаб на израелската армия Херци Халеви заяви вчера, че иранската атака срещу Израел, която беше отмъщение за бомбардировката на иранското консулство в Дамаск на 1 април, изисква отговор.

Вчера заместник-министърът на външните работи на Иран Али Багери Кани заяви по държавната телевизия, че контранастъплението на Техеран след евентуално израелско отмъщение ще бъде "въпрос на секунди, тъй като Иран няма да чака 12 дни, за да отговори".

Иран нанесе удари по Израел вечерта на 13 април в отговор на атаката срещу иранското консулство в Дамаск, извършена 12 дни по-рано.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

Източник: Симеон Томов, БТА