Славова отговаря пред съда за убийството на съпруга си Пейо Пеев. По същото обвинение в ареста е и майка ѝ Красимира Трифонова

"Моята внучка не е убийца, тя е прекалено възпитана. Изучи се. Аз не съм възпитала убийца! Пледирам към всички - мярката ѝ да бъде променена, да бъде пусната на свобода, да си гледа децата". Това каза Тона Трифонова, баба на Габриела Славова, обвинена в убийството на съпруга си Пейо Пеев. 

"Не съм виждала записите от колата и не им вярвам. Научила съм внучка ми и дъщеря ми да се пазят от лошите хора. Много лъжи се изговориха, много неверни неща. И двете са невинни, не са убивали никого", убедена е Трифонова.

Велико Минков иска ДНК тест за едно от децата на Габриела Славова

До момента разследващите предполагат, че двете жени първо са удушили 44-годишния Пеев в автомобила му, а след това опожарили превозното колата с тялото му. Проверява се дали има и други, замесени в укриването на следите от престъплението.

Първоначално Габриела беше под "домашен арест" с решение на първа инстанция, но Софийският апелативен съд измени мярката ѝ. 

В ареста е и майка ѝ - Красимира Трифонова, която също е обвинена за убийството на Пейо Пеев. 

Отведоха Габриела Пеева в ареста

Габриела и Пейо имат две деца. За бащинство на второто - 7-месечно момченце, претендира бившият депутат от ПП Велико Минков. Днес в съда той каза, че се интересува от съдбата на майката на своето дете.

"Вероятно ще иска да бъде под домашен арест. Сигурно ще иска да гледа 7-месечния ни син вкъщи, но това е неприемливо за мен. Може би в залата ще се разбере за психическото ѝ състояние, ще се произнесат специалисти. Очаквам до 7 май най-късно да излезе резултатът от ДНК теста, който да докаже, че аз съм бащата на второто ѝ дете. Адвокатът ми обаче твърди, че процедурата може да се забави. Вече видях детето си, нямам притеснение за него. Просто искам справедливост", заяви той.

Минков имал връзка с обвиняемата, която приключила, докато Славова все още носела сина му в утробата си. За баща на детето обаче се счита убитият Пейо Пеев, тъй като обвинената за убийството му сключила брак с него седмици преди раждането. Пеев е припознат и като баща на по-големия син на Славова. Тъй като тя е с повдигнато обвинение в убийство и е задържана, в момента грижи за бебето и по-голямото му братче полага майката на Пейо Пеев.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase