Обвинени са бившата директорка на Агенция "Митници" Петя Банкова, Живко Коцев и още трима

Пращат в Прокуратурата доклада от работата на Комисия за корупционните практики в митниците и евентуалната роля на бившия финансов министър Асен Василев в тях.

Тя беше създадена след акцията на ДАНС и прокуратурата за организирана престъпна група. Обвинени са бившата директорка на Агенция "Митници" Петя Банкова, бившият главен секретар на МВР Живко Коцев и още трима. За един месец в комисията бяха изслушани председателят на ДАНС, бивши и настоящи служители на МВР, агенция „Митници” и самият Асен Василев. В петък точката ще бъде разгледана в пленарната зала.

Служител в Агенция „Митници“: Преместваха колеги заради съобщение за длъжностни престъпления

"Да е ясно за всички правни субекти, че подобни практики бъдат ли извършени, при всички положения ще бъдат разкрити и ще бъдат разследвани", заяви Рая Назарян от ГЕРБ-СДС.

"Предвид, че съм несъгласна със субективните мнения и оценки дали даден документ е факт и какъв е изводът, аз няма да го подкрепя и няма да го подпиша", обясни Венеция Ангова от ПП-ДБ.

"Ние не сме съд, не сме следствие, не сме прокуратура. Не обвиняваме никой, не съдим, не давам индулгенции, не издаваме присъди. Но една от целите беше като политици да изкажем своето мнение", посочи Йордан Цонев от ДПС.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase