То е наложено върху промените в Наказателно-процесуалния кодекс

Депутатите в парламента не събраха достатъчно гласове, за да отхвърлят ветото на президента Румен Радев върху промени в Закона за насърчаване на инвестициите.

Радев наложи вето върху промени в Закона за насърчаване на инвестициите

Припомняме, че в понеделник за ново обсъждане бяха върнати разпоредбите, които съкращават времето на компетентните органи да се произнесат по въздействията на даден проект върху околната среда и въвеждат принцип на мълчаливо съгласие за неговото изпълнение.

Оспорени са и ограничаването на възможностите за съдебен контрол, както и удължаването на валидността на определени решения, чийто срок изтича или вече е изтекъл. В подкрепа на законопроекта гласуваха само ГЕРБ-СДС и ДПС, които са и вносители. 

"Начинът, по който това се случва в 90-етата минута на 49-ото Народно събрание, не е правилен. Една порочна практика, която не бива да правим, особено по толкова фундаментални теми", заяви Даниел Лорер от ПП-ДБ. 

Росица Карамфилова: ЕК свали наказателна процедура срещу България за депата

"Нито един от изказващите се досега не каза, че текстовете са лоши. Чухме позиция на "Продължаваме Промяната" с изключение на "Зелените", разбира се. Но тях ги разбирам, те искат ако може нищо да не се пипа в природата, но това не е полезно за хората, за съжаление", отвърна Делян Добрев от ГЕРБ-СДС. 

"Обръщам се специално към всички представители на коалиция "Октопод", който смуче с малките си грозни зелени пипалца инвестициите в нашата мила родина", каза Хамид Хамид от ДПС. 

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase