Хиляди българи тръгнаха към Гърция за серията от почивни дни

Тежко задръстване в Кресненското дефиле в почивния 1 май. Хиляди българи, а и румънци, тръгнаха към Гърция за серията от празнични дни, което доведе до тапи по пътищата.

Стотици автомобили задръстиха Кресненското дефиле в обедните часове. На няколко места имаше тапи, които блокираха движението. Колоната се простираше почти по цялата му дължина, а шофьорите се налагаше да чакат над час, за да стигнат от Симитли до Кресна. 

Опашка на „Кулата” се оформи за кратко. В сутрешните часове, когато все още не всички гишета работеха, автомобилите се струпаха в пространството до българския пункт. Но това не помрачи настроението на пътуващите.

Камери и патрули в цялата страна заради засиления трафик (ОБЗОР)

„Отиваме с добро настроение. На почивка сме тръгнали. Няма за какво да си разваляме доброто настроение с неща, които не зависят от нас”, сподели пътуващ. А друг допълни: „Почивката планирана. Ще бъде за два-три дни. Предполагаме, че всичко трябва да е наред”.

Опашката на „Кулата” не се задържа дълго. Гърците отвориха всички гишета още в ранните часове и преминаването ставаше бързо. И за всички оставаше да стигнат до хотелите на юг.

„Морето е добре. Ако времето е хубаво, всичко ще е наред”, посочи един от пътуващите към южната ни съседка.

Започват вечерни акции по време на великденските празници

Масово българите тръгваха към близките курорти в Халкидики и Кавала, но немалко са и тези, които сливат почивните си дни и се отправиха към гръцките острови.
„Взели сме лодката. Колелата. Отиваме на Лефкада”, заяви наш сънародник, тръгнал към Гърция.

На „Илинден- Ексохи” струпване на автомобили тази сутрин нямаше. 

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase