Карло Акутис използва своите технологични умения, за да разпространи католическата вяра

Карло Акутис, италиански тийнейджър и компютърен гений, който си спечели прозвището „Божият инфлуенсър“, ще стане първият светец от поколението на милениалите на Католическата църква, пише CNN.

Генерация Y (милениали) са хората, родени между началото на 80-те и средата на 90-те.

Папа Франциск призна второ чудо, приписвано на момчето. Той става известен като геймър и програмист, починал от левкемия през 2006 г., едва на 15-годишна възраст.

Акутис използва своите технологични умения, за да разпространи католическата вяра, включително създава уебсайт, документиращ чудеса.

Роден в Лондон през 1991 г., той се премества в Милано със семейството си. Въпреки че родителите му не били религиозни, вярата на малкото момче била подхранвана от полската му бавачка. След смъртта му останките му са преместени в италианския град Асизи, където тялото му е положено в светилище, заедно с други реликви, свързани с него.

Кандидатите за светци трябва да имат две доказани чудеса преди да бъдат канонизирани. Едното от чудесата, приписвани на Акутис, е изцеление на момиче от Коста Рика, което е получило травма на главата след падане от колелото си във Флоренция. Майка му е споделила, че се е молила за възстановяването на дъщеря си в гробницата на Акутис в Асизи. И чудото се случило.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

Източник: CNN