В представлениетосе включиха колеги и близки на актрисата

Стотици изпълниха Античния театър в Пловдив в чест на Цветана Манева и спектакъла „Честит рожден ден, Цветана“, създаден специално за 80-годишния юбилей на актрисата.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Публиката се наслади на текстове и спомени изпълнени от любими колеги на Манева, с които тя играе заедно в спектакъла „За любовта…“, който през последната година се превърна в културен феномен. Освен тях в представлението, с виртуалните си поздрави се включиха и много други звезди и близки на актрисата. 

Цветана Манева със специална награда от Нов български университет

Създателите на „Честит рожден ден, Цветана“ са творците, с които актрисата работи ексклузивно през последните години: драматургът Яна Борисова, режисьорът Димитър Коцев – Шошо и продуцентът Катя Костова. Те са авторите на едни от най-успешните и награждавани сценични произведения, сред които: „ На живо“ ("Аскеер 2022"), „ Място, наречено Другаде“ ("Икар 2023", "Аскеер 2023"), „С гръб към залеза“, „ за любовта…“, „ Нощните Рицари“ и др.

Колеги, приятели и ученици на Цветана Манева подготвиха специален спектакъл в нейна чест

„Благодарение на „Честит рожден ден, Цветана“ всички можем да отворим сетивата си за това огромно емоционално море, което тази актриса представлява. Цветана Манева е голяма страст, голяма тема като автор, която ние винаги ще следваме, а тя винаги ще ни предстои. Цветана е символ на таланта, на вдъхновението, на дишането и на радостта. Огромна стихия с размери и сила без аналог. Няма друг начин, по който да ѝ засвидетелстваме всичко, което изпитваме към нея, освен сцената", казват те. 

Спектакълът „Честит рожден ден, Цветана“ е представян и извън България пред наши сънародници във Виена на 20 април.

Новините от друг ъгъл - последвай ни в TikTok и открий лицата зад събитията, които формират света ни!

Източник: Таня Благоева, кореспондент на БТА в Пловдив