"Не бихме подкрепили следваща военна помощ за Украйна", каза тя

„Никакво участие в кабинет с конфигурация ГЕРБ-СДС и с ДПС не е възможна”. Това заяви Виктория Василева от партия „Величие” в предаването „Денят на живо” по NOVA NEWS в отговор на въпрос биха ли участвали в кабинет с ГЕРБ-СДС.

„За кого е изненада партия „Величие”? Най-голяма изненада е за хората, които не искаха да видят промените. В продължение на месеци всякакви анализатори, които аз ще наричам манипулатори, ни разказваха как всичко е мед и рози и отказваха да слязат при хората. Ние правехме среща с хората”, заяви Василева. 

„Не подкрепям никого” измества парламентарно представени партии на места

Тя обясни, че хората в страната са гневни на няколко неща. Едно от тях е, че дневният ред на политиците е различен с дневния ред на народа. При многобройните си срещи по места те са разбрали, че българинът няма сигурност за себе си и за своето семейство. „Има цяла плеяда такива въпроси, но е трудно да обясните на хората защо и за премиера е по-важна Украйна, а не е приоритет собствения му народ. Трудно е да обясните солидарност, евроатлантизъм – това са неща, които хората не ядат и с тях не се топлят”, мотивира се Василева.

Външната политика не е проблем за България, не членството в НАТО и ЕС са проблем, проблемът е вътре в България, обясни тя.
„Не бихме подкрепили следваща военна помощ за Украйна, защото пожар не може да гасиш, поливайки още бензин. За Украйна позицията на България трябва да бъде ролята на миротворец, тя може да бъде естествения мост между изтока и запада и може да помага за умиротворяване на този конфликт”, каза Василева.

Цялото предаване гледайте във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase