Най-големият футболен форум на континента ще бъде открит в Мюнхен

Начало на най-големия футболен форум на континента. UEFA EURO 2024 ще бъде официално открито в Мюнхен с мач между домакина на Европейското първенство Германия и Шотландия.

В шампионата участват 24 страни, разпределени в шест групи. Срещите ще се играят на общо десет стадиона в десет различни града.

Преди Европейското: Германия въвежда забранени за полети зони и граничен контрол

Финалът на Европейското по футбол е точно след месец - на 14 юли. Той ще се играе на "Олимпия щадион" в Берлин. Всички двубои от UEFA EURO 2024 ще бъдат излъчвани на сайта gong.bg, а в телевизионния ефир мачовете са поделени между NOVA Broadcasting Group и БНТ.

„Знам, че има голямо напрежение върху Германия да спечели, но очаквам ние да направим добър резултат. Всички сме развълнувани да бъдем тук. Ако спечелим съм сигурен, че ще бъде много, много дълга нощ в Мюнхен”, каза Струан Кембъл, привърженик на Шотландия.

„Тук сме за Шотландия, защото сме шотландци, дали ще спечелим мача срещу Германия, не съм сигурен, но искаме да се забавляваме”, каза Джош Тейлър, привърженик на Шотландия.

Тази вечер първата среща Германия-Шотландия можете да проследите на живо от 22 часа, а специалното студио "Футболфест" започва в 21 часа по NOVA.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase