Пет от тях са златни, а един - бронзов

4 златни и един бронзов медал спечелиха българските състезатели във втория ден на Европейския шампионат по лека атлетика за хора с интелектуални затруднения в град Упсала (Швеция). 

До момента българските спортисти са завоювали 5 златни и 1 бронзов медал.

С рекорд: Пламена Миткова е финалистка в скока на дължина на Европейското

Шампионът в спринта на 100 метра Александър Асенов прибави в актива си още две титли след като триумфира в трибоя и в дисциплината дълъг скок. В трибоя състезателят на Харалампи Георгиев и Бойка Петкова спечели златото с актив от 847 точки, а в дългия скок триумфира с 3 метра 98 сантиметра.

Радена Ангелова пък показа, че е най-бърза в Европа в дисциплината 1500 метра спортно ходене след като спря хронометрите на 13 минути 20 секунди 87 стотни. Нашето момиче извоюва бронзово отличие в трибоя като събра актив от 468 точки и завърши на 4-то място в хвърлянето на копие с постижение на 10 метра 39 сантиметра.

С титла от Швеция ще се прибере и Боян Вандов, който стъпи на първото място в мятането на диск като изпрати уреда на 13 метра 24 сантиметра. Спортистът от Федерация Адаптирана физическа активност - България с председател Слав Петков завърши на призовото 6-то място в хвърлянето на копие с резултат от 9 метра и 2 сантиметра.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

Източник: БНР