Тихомир Петков живее в Ница и обича спорта

Олимпийският огън продължава своето околосветско пътешествие. Днес огънят се отби и в световната столица на парфюмите Грас, а там, честта да го носи имаше българинът Тихомир Петков.

Олимпийският огън премина по червения килим в Кан

Обиколката на олимпийския огън из Френската Ривиера започна рано тази сутрин, когато пламъкът излезе от водата, носен от шампионката по свободно гмуркане без кислород Алис Молодо. Мина през Монако, за да поздрави принц Албер и пилота от Формула 1 Шарл Леклер. Последваха спирки в Кан, Антиб и в планинския курорт Валберг, а по-късно тази вечер, олимпийският огън ще грейне тук, в Ница.

Пред 150 000 души: Олимпийският огън пристигна в Марсилия

Тихомир Петков носи факела в продължение на 200 метра. „Почувствах се част от колектива на носителите на олимпийския огън. Разменихме си номерата, създадохме връзки помежду си. Беше изключително изживяване. Според мен това е духът на Олимпийските игри”, каза той.

Тихомир е психолог и работи с хора със зависимости. Живее в Ница и е запален по спорта. По тази причина съпругата му Вероника решава да го изненада и преди година попълва документи за участието му в олимпийската щафета. „Бях написала всичките добри дела, които е направил. Работата му с бездомните хора в Ница, с хората със зависимости и си мислех, че няма как да не го изберат. Много се радвам и се гордея с него”, каза тя.

Повече по темата вижте във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase