Той е в тежко състояние

37-годишен германски гражданин, пострадал при скок с парашут край Ихтиман, беше транспортиран с медицинския ни хеликоптер. Пациентът е в тежко състояние.

Той е транспортиран до площадката на болница „Света Екатерина“, където в 13 ч. е поет от реанимационен екип на ЦСМП-София и откаран с линейка до УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“. Мъжът е в противошокова зала в много тежко състояние. Той е с множество счупвания, като се е наложило да бъде интубиран. 

Медицинският ни хеликоптер превози жена с фрактури от Сандански до София (ВИДЕО+СНИМКИ)

Екипът на Центъра за спешна медицинска помощ по въздуха изпълни първична мисия – транспортиране на пациент от мястото на инцидента до хеликоптерна площадка на лечебно заведение. Предходните две успешни мисии бяха т.нар. hospital to hospital.

„Имахме щастието и късмета, че облитахме една площадка на тунел Железница. Доближавахме я и ни се обадиха по телефона в хеликоптера. Крайното решение го взима командирът на полета, затова, когато ни подадоха сигнала, ние преценихме, че горивото е достатъчно, метеорологичната обстановка е подходяща и изпълнихме мисията”, отбеляза летец-пилотът и командир на медицинския хеликоптер Валери Шопов.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase